Hayat dışarıda güzel!

Defne doğmadan önce karda, yağmurda, soğukta, hatta 20’nin altı, 30’un üstü her derecede dışarıda bir bebek görsem “Bunun anası babası da deli mi? Bu havada el kadar çocuk dışarı mı çıkarmış? ” diye bıdı bıdı eder, hatta daha da ileri gider, haddimi bilmez, “Ay çocuğu yapmışsın, otur oturduğun yerde, az büyüyene kadar da gezmeyiver.” diye coşabilirdim. Tabi içimden. Dışımdan söylemeye cesaretim olsa zaten, muhtemelen cevabımı alır, otururdum yerime. Zira şimdi Defne’yi dışarı çıkardığımızda gözleriyle taciz eden, yanımızdan geçerken cık cık’layan hatta yetinmeyip “Aaa hasta etceksin çocuğuuu, sar ağzını yüzünü sar sar.” diye kendini herkesin annesi zanneden teyzelere cevabını verip oturtmak istiyorum yerine. Şu 8 aylık tecrübemle öğrendim ki çocuk dediğin açık havada büyür arkadaş!

 

 

 

Aslında ben öğrenmedim, Defne öğretti desem daha doğru galiba. “Aman şuncağız ne anlar, börtü böcekten, daldan ağaçtan.” derken ilk zamanlar, Defne’yi gezdirmekten ziyade kendim hava alayım, görevimi yapayım, dostlar alışverişte görsün, hatta bebek  arabasına verdiğimiz para işe yarasın diye bile dolaştırmış olabilirim Defne’yi. Tabi hava sıcacık, günler pırıl pırılken herşey kolay. Ama kız büyüdü, hava kötüleşti, her Türk annesi gibi “nan bu çocuğu hasta eder miyiz?” manyaklığım başladı, bir acaba dedim. Evet dedim. Ama Defne’nin dışarıda ne kadar mutlu olduğunu, bir yaprağın sallanmasının bile onu heyecanlandırdığını(evet biraz şapşal olabilir:)), rüzgar yüzüne esince kahkaha attığını, yoldan geçen her köpekle sohbet ettiğini, evet bayağı sohbet ettiğini görünce, sokaktaki her insana  karşısındaki “celebrity” miş gibi ağzını ayırınca benim kafaya dank etti. Hayat dışarıda güzel!

 

 

 

Üşür mü, hasta olur mu, bu havada dışarıda çıkarılır mı yalan. Kötü hava yoktur, kötü kıyafet vardır! Yeni mottom bu! Uyarsa…

Ha bi de dışarıdan dönünce Defne daha iyi uyuyor. Ama çıkmamız ondan değil. Belki biraz. Bak valla:)

Not: 1.Celebrity ne dersen, bildiğin ünlü. Ama öyle böyle değil, çok ünlü!

2. Bu yazının bir de alışveriş merkezi versiyonu var. Pek yakında!

6 Responses to “ “Hayat dışarıda güzel!”

  1. pinar dedi ki:

    Ne kadar mutlu olmuş prenses.
    Ne iyi etmişsin annesiç

  2. nesteren dedi ki:

    Bir astronot kıyafeti alsak mı yoksa bizim ki ufak mı tam karar veremedim.
    Bir de bu kıyafetle slinge de sığdıramam :/
    bebenin adını Doğa koyduk daha doğayla tanışamadı yavrucak 🙂
    Siz ne güzel erkenden başlamışsınız.
    Sabırsızlıkla bekliyorum o günleri ben de 🙂

    • tuba dedi ki:

      Bu astronot kıyafetlerin bu kadar pofuduk olmayanlarıyla sığar büyük ihtimalle. Kış bebesi daha zor tabi. Ama kafaya koyunca bulunur bir yol:) Hemencecik gelsin gezmeli günler sana da:)

  3. Siu dedi ki:

    Çok tatlı maşallah! Bakışlar fln 🙂 Tam yemelik dediklerimizden! :))))

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kafa oldu binbeşyüz! | Cangama - [...] geçenlerde şurada “çocuk dediğin dışarıda büyür arkadaş” demiştim ya, yetmezmiş, dahası da [...]

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir